Reuwas: Ieu pangaruh pangbadagna dina kaputusan konsumén 'meuli

R-C

Kantos mesen sandwich sabab sobat atanapi salaki anjeun damel, sareng éta saé saé?Kalakuan saderhana éta tiasa janten pelajaran anu pangsaéna pikeun anjeun naha palanggan ngagaleuh - sareng kumaha anjeun tiasa ngajantenkeun aranjeunna mésér deui.

Pausahaan tilelep dollar jeung sumber kana survey, ngumpul data jeung nganalisis sakabéh éta.Aranjeunna ngukur unggal titik touch jeung nanya ka konsumén naon maranéhna pikir sanggeus ampir unggal urus.

Sanajan kitu, lolobana pausahaan mopohokeun pangaruh tunggal pangpentingna dina sagala kaputusan dibeuli customer urang: observasi naon konsumén séjén sabenerna ngalakukeun.

Kami parantos lami nyarioskeun ngeunaan pangaruh lisan, ulasan sareng média sosial pikeun konsumén sareng kaputusanana.Tapi ningali jalma séjén - strangers jeung babaturan sapuk - make jeung kawas produk boga dampak badag dina kaputusan meuli.

Lalajo, tuluy meuli

Panalungtik Harvard Business Review stumbled sakuliah realisasi ieu: Konsumén ilaharna niténan konsumén séjén saméméh maranéhna nyieun kaputusan dibeuli.Naon anu aranjeunna tingali penting pisan dina ngawangun pandangan ngeunaan produk, jasa atanapi perusahaan.Nyatana, "observasi peer" gaduh pangaruh anu langkung ageung kana kaputusan para nasabah sapertos pariwara perusahaan - anu, tangtosna, hargana langkung seueur.

Naha konsumén jadi rentan ka pangaruh peer?Sababaraha peneliti nyebutkeun éta alatan urang geus puguh.Kalayan seueur kaputusan anu kedah dilakukeun unggal dinten, gampang nganggap yén upami jalma sanés nganggo produk éta cekap.Aranjeunna panginten, "Naha coba terangkeun sorangan ngaliwatan panalungtikan atanapi ngagaleuh kuring bakal kuciwa. ”

4 strategi pikeun anjeun

Pausahaan bisa capitalize dina rasa puguh ieu.Ieu opat cara pikeun mangaruhan palanggan pikeun mésér dumasar kana observasi peer:

  1. Pikirkeun grup, teu ngan jalma.Ulah ngan difokuskeun ngajual hiji produk ka hiji jalma.Dina pamasaran anjeun, penjualan sareng inisiatif layanan palanggan, pasihan ideu ka konsumén ngeunaan kumaha aranjeunna tiasa ngabagi produk anjeun.Nawiskeun diskon grup atawa masihan konsumén sampel pikeun dibikeun ka batur.Hiji conto: Coca-Cola ngaropéa kaléng dina sababaraha taun katukang pikeun ajak ngalirkeun eta dina "babaturan," "a superstar," "ibu" jeung puluhan ngaran sabenerna.
  2. Jieun produk nangtung kaluar.Désainer produk anjeun tiasa ngalaksanakeun ieu.Pikirkeun kumaha penampilan produk nalika dianggo, sanés ngan ukur nalika mésér.Salaku conto, iPod Apple ngagaduhan earphone bodas anu khas - katingali sareng unik sanajan iPod henteu aya deui.
  3. Hayu konsumén ningali teu-kitu-écés.Ngan nambahan jumlah pembeli produk kana situs wéb ningkatkeun penjualan sareng harga anu bakal dibayar para nasabah, peneliti mendakan.Anecdotally, sémah hotél leuwih gampang ngagunakeun deui anduk maranéhna lamun maranéhna dibéré statistik ngeunaan sabaraha batur make deui di hotél.
  4. Pasang kaluar dinya.Teraskeun sareng melak jalma nganggo produk anjeun.Gawéna: Nalika Hutchison, perusahaan téknologi anu berbasis di Hong Kong, ngaluncurkeun produk sélulér, éta ngirim jalma ngora ka stasion karéta nalika pasuliwer sonten nyandak héndsétna pikeun narik panon.Éta ngabantosan ngangkat penjualan awal.

 

Sumberdaya: Diadaptasi tina Internét


waktos pos: May-23-2022

Kirim pesen anjeun ka kami:

Tulis pesen anjeun di dieu sareng kirimkeun ka kami